Kermis Koers Leivere

Kermiskoers Leveroy
13-juli - 17:00 tot 18:00
De kermis in Leveroy komt er aan en die kan natuurlijk maar op 1 manier worden afgetapt: met Koerssssss! Zoals vanouds trotseren de renners op zaterdag 13 juli diverse hindernissen waaronder een passage dwars door Café Oad Leivere en Café Wetemans. Een spectaculaire opening van de kermis, niet alleen voor de renners maar zeker ook voor het altijd talrijke publiek.

Koerssssss!
Dikkebandenrace
Om 16.00 uur vindt de Dikkebandenrace plaats. Kinderen tussen 8 t/m 12 jaar mogen op een verkort parcours 10 minuten lang de strijd aangaan voor de overwinning. Voor de kinderen zijn in verschillende leeftijdscategoriën prijzen te winnen, voor zowel jongens als meisjes.

Kermiskoers
Vanaf 16.30 zullen de deelnemende mannen en vrouwen worden gezegend en aan het grote publiek worden voorgesteld. Vervolgens zullen deze gladiatoren om klokslag 17:00 uur in hun pedalen schieten om 1 uur en 1 ronde lang zo hard mogelijk over het vernieuwde parcours te rijden. De vrouwenkoers duurt iets korter, namelijk 30 minuten en 1 ronde. Het vuurwerk komt bij de kermiskoers niet alleen van de renners. Dit spektakel wordt namelijk vakkundig aan elkaar gepraat door de vaste commentatoren: Martijn Crins en Roel Marcus. Kom allen af naar Leveroy voor een prachtige opening van de kermis met de legendarische kermiskoers.

Aanmelden
Deelnemen aan de kermiskoers mag alleen als je bent geboren of woonachtig bent in Leveroy. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en is het aangeraden om te fietsen op een mountainbike, crossfiets en voor de kinderen een fiets met brede banden.

Aanmelden kan per mail via nzwambag1994@gmail.com.